10.03.2019 17:00

Общинската туристическа агенция представи успешно Велико Търново на изложение в Москва

Туристическият потенциал на Велико Търново впечатли руските туроператори и посетители на Международното туристическо изложение INTOURMARKET 2019 в Москва. На борсата от 9 до 11 март старата столица се представя на българския национален щанд, заедно с общините София, Варна, Стара Загора, Приморско и Казанлък .
„За да популяризираме нашия град направихме специална презентация и проведохме делови разговори с потенциални партньори. Интересът на руските туроператори е към културно-историческият туризъм във Велико Търново, развитието на детско-юношески лагери и сватбен туризъм в региона“,  съобщи Борислав Йорданов, управител на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“. 
На най-голямото туристическо събитие в столицата на Руската федерация са отправени покани до Тверска област и Република Коми за участие в единственото на Балканите специализирано изложение за културен туризъм, което по традиция се провежда ежегодно през април във Велико Търново. Покана за участие в борсата „Културен туризъм“ – Велико Търново 2019 е отправена, чрез председателя на Комитета по туризъм на град Москва Екатерина Проничева, и до всички туристически организации в руската столица
Международно туристическо изложение  INTOURMARKET 2019 се провежда на площ от 28 000 кв.м. в три павилиона на Международния изложбен комплекс „Крокус Експо“ в  Москва.  В събитието участват 1430 изложители от 143 страни и региони на Русия. На изложението България се представи с национален щанд от 100 кв.м., който официално бе открит от министъра на туризма Христина Ангелкова.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.