01.01.2019 16:00

646 туристи разгледаха крепостта Царевец в първия ден на 2019-та година

646 туристи разгледаха Архитектурно-музеен резерват „Царевец“ във Велико Търново в първия ден на 2019-та година. За четири часа на 1 януари на историческата крепост се качиха 471 българи и 175 чужденци.
8-годишната Бояна Цаневска от Варна бе първият посетител за новата година на най-голямата забележителност в старата столица. Момиченцето изчака повече от 40 минути пред касата на музейния обект, за да купи билети за себе си и родители си Татяна и Никола.
Точно в 12,00 часа Бояна бе официално посрещната от заместник-директора на Регионален исторически музей-Велико Търново д-р Миглена Петкова. Тя е първият регистриран посетител на музеен обект за 2019 г. не само във Велико Търново, но и за цялата страна. Момичето получи като подарък музейна литература, а в своята разходка на историческата забележителност семейство й бе придружено от екскурзовод.
Сред чужденците, разгледали средновековната крепост във Велико Търново на 1 януари най–многобройни са били посетителите от Румъния и Русия, като са регистрирани и туристи от Китай, Франция, Германия и Англия.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.