24.12.2018 12:00

Празнично обръщение на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов

Уважаеми великотърновци и жители на общината,
Скъпи приятели,
Броени часове остават до най-светлия християнски празник – Рождество Христово!
Вестта за раждането на Иисус Христос, носена от коледарите от дом на дом, обединява хората по целия свят повече от две хилядолетия. Рождество Христово е празник, пряко и дълбоко свързан с нашите корени като народ, с душевността на всеки от нас.
И няма как да е другояче - Коледа е празник на светлината, добротата, надеждата, обичта, щастието, вярата, спасението.
Рождество Христово ни учи да следваме вечните общочовешки ценности – да бъдем добронамерени, да обичаме искрено, да помагаме и да бъдем съпричастни, да бъдем единни. Така са ни възпитавали нашите баби и дядовци, на това трябва да учим и нашите деца.
Отиващата си година бе добра за Велико Търново и общината. Успехите и постиженията, добрите новини за Старата българска столица, всичко положително е факт, защото сме заедно, защото си помагаме и се подкрепяме. Това единство ще ни помогне да се справим с новите предизвикателства през следващата година. Заедно ще доведем до успех всяко едно дело.
Пожелавам ви в тихата и свята нощ на Рождество Христово да бъдете с хората, които обичате и които ви обичат. Учете младите поколения да тачат българските традиции и обичаи, да обичат Велико Търново, да се гордеят, че са българи.
Нека не забравяме и хората, които имат нужда от подкрепа. Нека, както ни е завещал Иисус Христос, им подадем ръка и помогнем!
Пожелавам на всички щастливи и весели празници! Нека домовете ви бъдат озарени от светлина и изпълнени с топлина!
Обичайте и бъдете обичани!
Даниел ПАНОВ
Кмет на община Велико Търново
Председател на Управителния съвет на
Националното сдружение на общините в Република България

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.