01.01.2013 11:00

Над 3000 екзалтирани души посрещнаха Нова година с Господня молитва и химна на Република България

 Около 22:30 ч. пред общината започнаха да се събират стотици хора в очакване на празничната програма и посрещането на новата 2013 г. Голяма част от хората успяха да опитат приготвените и дарените от спомоществуватели печени прасенца, баници с късмети, бира и червено вино.

От въпросите на водещият Наско от БГ радио стана ясно, че освен жители на старата столица и околните градове, да посрещнат новата година са дошли хора от София, Пловдив, Варна, Хасково и много други региони от цяла България.

В 23:40 ч. на сцената се качиха кметът на Община Велико Търново Даниел Панов и Негово Високопреосвещенство Великотърновският Митрополит Григорий.

Г-н Панов се обърна към всички присъстващи с думите, че 2012 година е била нелека, но въпреки това успешна за Велико Търново и общината. Той припомни множеството реализирани проекти, които променят в позитивен план града, общината и живота на всички граждани. Благодари както за търпението, преодоляването на временните неудобства от реализацията на мащабните проекти, така и на всички хора, институции и организации, които работят за просперитета на общината.

Негово Високопреосвещенство предизвика истинско въодушевление, като помоли всички присъстващи да кажат заедно с него Господнята молитва и след това изпя „Многая лета”.

На видеостената пред сградата на общината всички изгледаха обръщението на президента на Република България г-н Росен Плевнелиев.

Минута преди настъпването на Новата година хилядното множество изпя химна на Република България.

Фойерверките, които озариха небето на старата столица в първите минути на 2013 година предизвикаха много позитивни емоции и дълго нестихващи аплодисменти.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.