31.10.2018 16:00

Ученици от цяла България дебатираха във Велико Търново за бъдещето на Европа

Ученици от цяла България дебатираха във Велико Търново по теми, свързани с бъдещето на Европа, работата на Европейската комисия, Европейския парламент, Съвета на Европейския съюз и др. Младите хора от общо 17 града, включително и от Старата столица, участваха активно и във финалния етап на симулационни игри, свързани с работата на европейските институции. Активна бе дискусията им с евродепутатите Ева Майдел и Светослав Малинов, които са част от групата на Европейската народна партия.
Инициативата на българското представителство на Европейската комисия и на центровете „Европа директно“ бе подкрепена от Община Велико Търново и от Регионална библиотека „П. Р. Славейков“. В различните панели участие взеха заместник-кметовете на старопрестолния град Снежана Данева-Иванова и проф. Георги Камарашев. В дебатите се включиха също университетските преподаватели проф. д-р Ингрид Шикова от СУ „Св. Климент Охридски“ и доц. д-р Иво Инджов от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.
По-рано днес евродепутатът Ева Майдел и Снежана Данева-Иванова гостуваха в Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“. Училището се включи в инициативата на Ева Майдел „Научи ме да умея“. Заедно с нея младите великотърновци говориха за предприемачеството, за ученето през целия живот, за формирането на умения за работа в екип, лидерството, глобалната дигитализация и др.
Заместник-кметът на Велико Търново Снежана Данева-Иванова подчерта, че общината подкрепя изцяло инициативата „Научи ме да умея“, защото е насочена към младите хора, към тяхната професионална реализация и към оптимизация на връзката „образование – бизнес – пазар на труда“.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.