01.10.2018 14:00

Великотърновският университет „Св. Св. Кирил и Методий“ посрещна 55-а си нова академична година

Своята 55-а нова академична година посрещна Великотърновският университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Стотици преподаватели, студенти, общественици се събраха в аулата на Ректората за откриването. Сред гостите на церемонията, чието начало даде ректорът проф. Христо Бонджолов, бяха заместник-кметът на Старата столица Снежана Данева-Иванова, министърът на образованието и науката Красимир Въчлев, областният управител проф. Любомира Попова, председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.

Слово произнесе ректорът проф. Христо Бонджолов. Той подчерта, че ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ започва новата учебна година с 3800 новоприети студенти и докторанти, както и с покана за участие в консорциум с университети от Австрия и Германия. Приветствени думи отправи и министър Красимир Вълчев.

По време на церемонията бе почетена паметта на декана на Историческия факултет и почетен гражданин на Велико Търново проф. Иван Тютюнджиев, както и на бившия ректор и изявен лингвист и филолог проф. Станьо Георгиев.

В края на официалната част 55 бели гълъба полетяха в небето като символ на развитието на Великотърновския университет и по-добрите времена, които предстоят пред Търновската Алма-матер.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.