30.08.2018 16:00

Асфалтират новия обществен паркинг на улица „Крайбрежна“

Започна асфалтирането на новия обществен паркинг за автомобили и автобуси, който се изгражда в подножието на крепостта Царевец. Напредват строителните работи по нареждането на павираните настилки на улиците „Христо Иванов – Войводата“ и ул. „Йордан Инджето“. Работи се и по цялостното асфалтиране на улица „Крайбрежна“. Оформени ще бъдат и няколко локални подхода, чрез които ще бъде подобрена връзката между улиците „Крайбрежна“, „Михаил Кефалов“ и новия паркинг.
Кметът на Велико Търново Даниел Панов инспектира работата по инфраструктурните обекти, които са част от големия проект на Общината „Съхранена и автентична градска среда на град Велико Търново“, финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. Паркингът на ул. „Крайбрежна“ ще бъде с капацитет за 80 автомобила, ще има и места за туристически автобуси. Зоната ще е охраняема и безплатна за ползване в срока на проекта. За улеснение на туристите ще бъде оформена и довеждаща пешеходна алея, вече са обновени и тротоарите по ул. ‚Михаил Кефалов“.
Само леки автомобили и малогабаритна техника ще могат да се движат по старинната улица „Гурко“ във Велико Търново. По нея да влизат моторни превозни средства с маса до 4 тона, височина – до 2,5 метра и широчина – до 2 метра. Ограниченията важат за цялата дължина на отсечката. Въведената организация на движението важи и за строителната техника. При използване на машини, те трябва да бъдат малогабаритни и да отговарят на изискванията за маса и размери.
До края на септември ще бъде обновена улица „Митрополит Панарет Рашев“, свързваща улиците „Стефан Стамболов“, „Гурко“ и „Максим Райкович“. Вече започна подмяна на стария водопровод и на локалните отклонения към къщите. Старите и изгнили тръби ще бъдат сменени с нови, чиято гаранция е 50-годишна.
Общо 38 улици и площадни пространства са в процес на пълно обновяване в старата част на Велико Търново с финансиране по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. Подобна по мащабите си дейност не е извършвана от няколко десетилетия. В основната си част строителството ще бъде завършено още тази есен.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.