14.08.2018 16:30

Строителството на новия мост между Велико Търново и Шемшево е на финален етап

На финален етап вече е строителството на новия мост между Велико Търново и с. Шемшево, който ще бъде част от общинския път между старопрестолния град и няколко населени места. Завършени са основите и колоните на новия обект, работи се полагането на панелите и оформянето на пътното платно. Съоръжението ще бъде по-високо и по-широко от стария мост, повишена ще бъде и товароносимостта му.
Мостът ще бъде готов 15 септември – пусковият срок бе потвърден отново пред кмета на Старата столица Даниел Панов, народния представител и председател на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов, областния управител проф. Любомира Попова, представители на институции, на фирмата изпълнител, експерти по пътно строителство и др.
С пускането на моста ще бъде възстановена най-бързата транспортна връзка на пет села със Старата столица. Подобрен ще бъде достъпът и до Западната индустриална зона, където също тече основна реконструкция на инфраструктурата.
Строителството бе наложително заради частичното рухване на свода на старото съоръжение, причинено от обилните снеговалежи през миналата година. Веднага след конституирането на 44-о Народно събрание и след сформирането на настоящето правителство проектът за моста бе внесен в комисията за бедствия и аварии, а необходимите средства бяха осигурени от държавния бюджет.
Даниел Панов и Цветан Цветанов посетиха и детска градина „Рада Войвода“ в кв. „Чолаковци“, която също е обект на основен ремонт, какъвто не е бил извършван от строителството й през 70-е година на миналия век. Строителните дейности в учебното заведение са част от големия проект на Община Велико Търново за модернизация на образователната инфраструктура, финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. Инвестиционното намерение включва цялостно обновяване на сградите, обзавеждането, инсталациите, дворовете на три детски градини – „Рада Войвода“, „Пролет“ и „Ален мак“, както и три училища – СУ „Владимир Комаров“, СУ „Г. С. Раковски“ и Спортно училище Велико Търново.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.