29.06.2018 11:30

От Царевец стартира Европейското първенство по ориентиране за младежи

От Царевец тази сутрин стартира Европейското първенство по ориентиране за младежи. 500 състезатели от 35 държави се включиха в спринтовата надпревара, провела се из крепостта и в района на площад „Цар Асен I”. Първенството продължава до 1 юли, а официалното откриване е този следобед на сцената на Летния театър във Велико Търново, където ще има дефиле на всички участници.
Сред атлетите има състезатели както от цяла Европа, така също от САЩ, Австралия и Нова Зеландия. Те ще бъдат разделени в четири групи – момчета и момичета до 16 годишна възраст; мъже и жени (16-18 г.). България е представена от 15 състезатели и двама треньори.
На 30 юни надпреварата продължава в района на село Мийковци, община Елена, а ден по-късно са финалите на щафетните игри, които ще бъдат край Петропавловския манастир.
Европейското първенство е организирано от Българската федерация по ориентиране, Спортен клуб „Трапезица – 1954“, Туристическо дружество „Трапезица – 1902“, общините Велико Търново, Елена и Лясковец. Крепостта Царевец е оценена като една от най-добрите в цяла Европа локации за спортната дисциплина, предвид характеристиките на терена, посочиха организаторите.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.