20.06.2018 15:00

Талантите на великотърновския футбол спечелиха 22 купи, кметът Даниел Панов ги за поздрави успехите

До три месеца стартира изграждането на тренировъчен терен

22 купи и 13 първи места от различни турнири завоюваха младите таланти от формацията на ФК „Етър ВТ“ в категория „Футбол 7“ през изтеклия сезон. На държавните финали, провели се в Сливен, „виолетовите“ достигнаха до т.нар. „малък финал“ и се класираха на четвърто място в България. Постижението е пример за водещото място, което има школата на „Етър“ в България.
Децата и техният треньор Стефан Николов бяха приети от кмета на Старата столица Даниел Панов, а в срещата участваха също президентът на ФК „Етър ВТ“ Александър Нанов и главният мениджър на клуба Красимир Балъков. Даниел Панов поздрави младите таланти за големите успехи, благодари на родителите, че подкрепят децата и на треньорите – за оптималната подготовка.
„Спортувайте и се подготвяйте с постоянство, слушайте указанията на вашите треньори, но и не забравяйте книгите и училището. Пожелавам ви още повече успехи през новия сезон“, обърна се Даниел Панов към младите таланти. През новата учебна година в Спортното училище вече ще има и първокласници, сподели още кметът.
До три месеца се очаква отпускането на средства за изграждането на тренировъчен терен за футбол до Спортното училище. Даниел Панов обясни, че проектът за игрището с изкуствено покритие е бил преработен и внесен повторно в Министерството на младежта и спорта. Предстоят разговори с ръководството на Българския футболен съюз за изграждането на тренировъчно игрище западно от стадион „Ивайло“.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.