07.06.2018 14:00

Паркът „Света гора“ и атрактивна площадка са със свободен достъп за домашни кучета

Разширяват зоната за домашни любимци в кв. „Колю Фичето“

Атрактивна площадка за кучета е изградена в парк „Света гора“ и функционира вече две години и половина. Тя се намира срещу игрището за футбол на малки вратички и хандбал, а в нея са монтирани различни уреди и съоръжения, подходящи за възпитаване, тренировки или за забавление на четириногите.
Площадката, както и целият парк „Света гора“ със своята площ от 537 декара са със свободен достъп за домашните любимци, а изкуственото осветление прави възможно използването им 24 часа в денонощието.
Зоната за кучета, която се намира в парк „Колю Фичето“ в едноименния квартал, ще бъде разширена и разделена на две отделни части – за малки и големи четириноги. Така ще бъде създадена възможност повече домашни любимци да използват обособеното пространство. Дейностите по разширяването ще бъдат извършени до края на лятото.
Също в този период ще бъде преместена бъде зоната за кучета в парк „Дружба“. Вече е определен съседен терен в същата зона за отдих, където тя ще бъде обособена и разделена на две части – за малки и големи домашни любимци.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.