07.06.2018 17:00

С официална церемония „Първа копка“ стартира подобряването на техническата инфраструктура в западна индустриална зона

Проект "Подобряване на бизнес средата в западна индустриална зона"

На 07.06.2018 г. със церемония  „Първа копка“ стартира преобразяването на техническата инфраструктура в Западна индустриална зона във връзка с реализацията на проект „Подобряване на бизнес средата в Западна индустриална зона”, по АДБФП № BG16RFOP001-1.009-0003-C01 от 17.01.2017 г.,  който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

В символичното начало по реконструкцията и ревитализиране на икономическото развитие на зоната, с приложени мерки към осигуряване на подобрена достъпност и качествена градска среда участваха проф. Георги Камарашев - Заместник - кмет „Строителство и устройство на територията“ на Община Велико Търново, г-жа Мариела Цонева - Директор Дирекция „Проекти и програми“, Община Велико Търново, инж. Цанко Бояджиев – Началник отдел „ТИ“, Община Велико Търново и Ръководител проект,  представители на фирмата - изпълнител СМР - Румен Игнатов, Изпълнителен директор „Пътни строежи – Велико Търново“ АД и Филип Маринов, Изпълнителен Директор „Пътни строежи – Велико Търново“ АД, представител на фирмата СН „Кимтекс – ЛС“ ООД, гр. Плевен, екипа по проекта, медии, граждани.

С реализацията на проекта, част от Инвестиционната програма на Община Велико Търново, ще се осигури социален и демографски ефект върху територията на Община Велико Търново в дългосрочна перспектива, както и ще се постигне стабилно икономическо развитие с подобряване на икономическа характеристика не само на икономическата зона, но и на града като цяло.

Предвидената инвестиция за обновяване на инфраструктурата, ще превърне интервенирания периметър в притегателен център на много млади домакинства от малките населени места на Община Велико Търново, които ще търсят възможност за уседналост в жилищните квартали на града, които са в непосредствена близост с реновираната зона. Крайният ефект от приложените мерки ще допринесе за пространствена свързаност на районите и зоните за въздействие, както и постигане на балансирано териториално развитие, намаляване на неравенствата между централните градски и периферни райони.

Периодът за изпълнение на всички дейности по проекта е 17.01.2017 г. - 17.07.2019 г.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.