30.03.2018 16:00

Стартира подготовката за изграждането на новия мост край с. Шемшево

Започна подготовката за изграждането на новия мост над р. Янтра, който ще бъде част от общинския път между Велико Търново и с. Шемшево. Екипи на фирмата изпълнител работят по оформянето на подходите към съоръжението, както и по терена, където ще бъдат основите му. Те ще бъдат вкопани на дълбочина от няколко метра под нивото на р. Янтра. Над 1,1 млн. лева е инвестицията. Очакванията са строителството да приключи през летния сезон.
Новият мост ще е с две ленти за движение, ще бъде по-широк и с около 2 метра по-висок от старото съоръжение. Завишена е и товароносимостта, предвид преминаването на тежки камиони към и от Западната промишлена зона на Велико Търново.
Средствата за изграждането бяха осигурени по финансовите механизми на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.
Строителството на новия мост се наложи заради частичното рухване на свода на стария мост над р. Янтра през февруари 2017 година. Веднага след сформирането на настоящето правителство кметът Даниел Панов и екипът му внесоха проект за решаване на инфраструктурния проблем. Инвестиционното намерение бе одобрено, последваха процедури по съгласуване на проекта и отчуждаване на земи. Провеждането им бе задължително условие преди издаването на строително разрешение.
Строителството ще възстанови най-бързата транспортна връзка на селата Шемшево, Леденик, Буковец, Керека и Пушево с Велико Търново. Старият мост над р. Янтра ще бъде съборен.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.