29.11.2012 16:01

Кметът на Община Велико Търново приветства участниците в Национална конференция по проблемите на здравеопазването

Кметът на Община Велико Търново г-н Даниел Панов приветства участниците в заключителната годишна конференция на директорите на Регионалните здравни инспекции от цялата страна. На съвещанието присъстваха директори и водещи специалисти от национални центрове за лечение на социално значими заболявания.

Господин Панов приветства участниците, като им обърна внимание, че техния труд е особено значим за обществото, но за съжаление не винаги е оценен по достойнство.

Кметът на общината се обърна с апел към директорите „да бъдат строги, но не дребнави”  и да помислят за възможност в рамките на закона да дадат възможност да се разреши проблема с пушенето в заведенията, за да не страда развитието на туризма и свързаните с него бизнеси.

Даниел Панов изрази своята убеденост, че форумът ще бъде среда за провеждане на конструктивни дискусии, които ще дадат възможности за разработване на политики, които да способстват за ограничаване на грипа и заразните заболявания, както и, че ще предложат добри практики за превенция и профилактика на болестите.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.