13.02.2018 13:00

Даниел Панов участва в среща на министрите на туризма в Европейския съюз

Кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините Даниел Панов участва в срещата на високо ниво на министрите на туризма в 28-е държави членки на Европейския съюз. Форумът се провежда в София и е част от календара на българското председателство на Съвета на ЕС. Събитието е под надслов „Туризъм и икономически растеж“ и поставя фокус върху ролята на туристическата индустрия за просперитета на икономиката, за регионална интеграция и мир.
Сред темите, които са подложени на разглеждане и дебати, е развитие на споделената икономика, както и на регулаторните политики на Европейския съюз в сферата на туризма. Специално внимание ще бъде обърнато на свързаността и сближаването като фактор, който насърчава разширяването на отношенията между хората в отделните държави и по-специално – положителното й въздействие върху Балканите. Сигурността в туризма също е сред поставените в дневния ред теми.
В срещата участват също изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева, кметовете на Самоков, Силистра, Банско, Първомай, Габрово, Златоград, Чепеларе, както и други представители на местните власти.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.