29.12.2017 12:00

Лекоатлетическата писта на стадион „Ивайло“ остава отворена и през новогодишните празнични дни

Още две спортни съоръжения ще са достъпни за великотърновци

Откритата лекоатлетическа писта на стадион „Ивайло“ във Велико Търново ще бъде отворена и през новогодишните празнични дни. Това съобщи директорът на общинското предприятие „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов. Както досега, великотърновци и гостите на Старата столица ще могат да ползват съоръжението безплатно. Отворен ще бъде централният вход от северната страна на спортния комплекс, като пистата ще работи на 30 и 31 декември, както и на 1 януари от 8,30 ч. до 19,30 ч.
От общинското предприятие припомнят, че за гарантиране на безопасността на спортуващите и на съхранението на настилката, заниманията следва да се извършват според въведените правила. Така например, коридорите с номера от 1-ви до 3-ти се ползват приоритетно от лекоатлетите, а тези от четвърти до седми са за общата физическа подготовка на спортистите от другите клубове. Любителите могат да ползват осми, девети коридор и буферната зона.
Забранени са използването на пиротехнически средства, внасянето на  хранителни продукти, пушенето, карането на ролери и велосипеди, както и играта с топка на пистата. Децата на възраст под седем години задължително трябва да бъдат с придружител.
Още две спортни съоръжения във Велико Търново ще работят със свободен достъп през почивните дни. Футболният терен с изкуствено покритие, намиращ се в квартал „Картала“, ще бъде отворен от 14,30 ч. до 18,00 ч. Великотърновци и гостите на града могат да спортуват също на баскетболното игрище в квартал „Колю Фичето“ и да ползват намиращата се в съседство до него скейтбордна площадка. Последният работен ден на мултифункционалната спортна зала за годината ще бъде 30 декември.
Спортните клубове, които искат да провеждат тренировъчни занимания през празничните дни в залите на стадион „Ивайло“, както и в хандбалната зала „Сава Величков“, ще имат осигурен достъп по предварителна заявка.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.