28.11.2017 14:00

Водолази монтираха нов изпускател на язовира край с. Миндя

Дерето край с. Русаля ще бъде основно почистено

Водолази монтираха нов изпускател на язовира край с. Миндя. Ремонтната дейност бе възложена от общината, след като наскоро проверка установи как старото съоръжение е разбито. Причината е вандализъм, извършен когато водоемът е бил с много ниско ниво на водата.
Язовирът вече е напълно изправен и обезопасен. Ремонтната дейност бе извършена под координацията на заместник-кмета на община Велико Търново проф. Георги Камарашев.
В средата на месеца стартира периодичната проверка на състоянието на водоемите на територията на общината. Всички 18 общински язовира са огледани обстойно преди началото на зимния сезон. Състоянието на хидротехническите съоръжения е добро, не са констатирани неизправности, които могат да създадат рискове от наводнения.
Предстои основно почистване на дерето край с. Русаля. Въпросът е бил поставен от местните жители пред кмета Сашко Начев, който веднага запозна ръководството на Община Велико Търново със ситуацията. Вече са набелязани необходимите мерки, а машините ще започнат работа в началото на декември. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.