20.11.2012 16:45

На работна среща кмета на общината, кметовете на населените места и фирмите обсъдиха готовността за зимното почистване и поддържане

Кмета на Община Велико Търново г-н Даниел Панов проведе работна среща с кметовете и кметските наместници на всички населени места на територията на общината и представители на всички фирми, които имат ангажимент по зимното снегопочиствоане и поддържане.

На срещата кметовете и кметските наместници споделиха, че са усвоили отпуснатите им средства за частично изкърпване на уличната и пътна мрежа преди началото на зимният сезон. Детайлно бяха уточнени зоните и районите, които са отговорност на снегопочистващите фирми.

Всички населени места имат готовност  за началото на зимата, имат добра координация с фирмите, както и партньорство с местни фирми и земеделски производители и арендатори, които разполагат с техника, капацитет и възможности да помагат при почистването на снега.

Фирмите, ангажирани със зимното почистване декларираха пълна готовност да посрещнат зимният сезон. Техниката е в пълна изправност и готовност. Складовете са заредени с първоначално необходимите инертни материали и химически препарати. Работниците и служителите също са в готовност за началото на снегопочистването.

В понеделник, при благоприятни метеорологични условия ще започне изкърпването на улиците в селата Балван, Емен и Хотница.

Фирма „Пътни строежи Велико Търново” пое изричен ангажимент до края на седмицата да изпрати съответните технически ръководители, които отговарят за съответните участъци, да се срещнат и да създадат предварително организацията и да направят координация на всички дейности и всички подробности по процеса на предстоящото снегопочистване.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.