27.09.2017 13:30

Дербито между Етър и ЦСКА – София налага временна организация на движението край стадион „Ивайло“

Великотърновският футболен тим Етър ВТ приема в събота отбора на ЦСКА-София. „Виолетовите“ разчитат на пълни трибуни на стадион „Ивайло“, за да продължат с доброто представяне в Първа професионална лига. Срещата започва в 14,45 ч., а цената на билетите е по 8 лева. За учащи / ученици, студенти, курсанти, кадети/ и пенсионер входът ще струва 4 лева. Децата до 7-годишна възраст влизат безплатно, при условие, че са с придружител.
За гарантиране на сигурността и безопасността на феновете, представители на местната власт, управата на клуба и органите на реда проведоха организационна среща, по време на която бяха набелязани редица мерки. Над 100 полицаи и частни охранители ще следят за реда преди, по време на и след футболната среща. Осигурен е оптимален пропускателен режим за влизане и напускане на стадиона. В деня на мача подстъпите към спортен комплекс „Ивайло“ ще бъдат затворени за движение, заедно с паркинга и площада пред северния вход на стадиона.
Временната организация предвижда забрана за влизане на автомобили в следните участъци: улица „Тодор Балина“ – от кръстовището с ул. „Йоновка“ до пресечката с ул. „Любен Каравелов“; ул. „Славянска“ – от кръстовището с бул. „Никола Габровски“ до пресичането й с ул. „Тодор Балина“; ул. „Филип Тотю“ – от кръстопътя с ул. „Славянска“ до пресечката с ул. „Бойчо Войвода“; ул. „Вела Благоева“ – в района на кръстовището с ул. „Славянска“. Рестрикцията ще важи за времето от 8,00 ч. до приключване футболната среща. За този часови период се възстановява двупосочното движение по улица „Йоновка“.
В работната среща участваха заместник-кметът на Велико Търново и председател на Управителния съвет на Етър проф. Георги Камарашев, директорът на общинското предприятие „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов, представители на регионалните дирекции на полицията и пожарната, на частна охранителна фирма и на фен-клуба на „Етър“. С последните подобрения на стадион „Ивайло“ в настоящия и бившия сектор за гости е гарантирана както безопасността на феновете, така и невъзможността за срещи между агитките на домакините и на гостуващия тим.
С влизането си в елита Етър ВТ предлага нова услуга на своите привърженици, които посещават мачовете, съобщиха от великотърновския клуб. На две места вътре на трибуните на стадион „Ивайло” има обособени бюфети, от които всеки може да си купи вода, студен чай, ядки и други продукти по време на мачовете. Със средствата се подпомага детско-юношеската школа.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.