13.09.2017 15:30

Оптимизират организацията на движение по улица „Йоновка“

Оптимизирана ще бъде организацията на движение по улица „Йоновка“ във Велико Търново. След проучване на трафика общинската комисия по обществен ред, сигурност, транспорт и безопасност на движението реши, че движението следва да бъде еднопосочно само в района край ОУ „Бачо Киро“ – в участъка от пресечката с ул. „Ангел Кънчев“ до разклона към ул. „Филип Тотю“.
В тази част на улица „Йоновка“ ще се пътува по направление север – юг. Организацията на движение ще бъде указана с необходимите пътни знаци. Забранено ще бъде паркирането от страната на тротоара, граничещ с училището.
Улица „Йоновка“ остава двупосочна в следните участъци: от разклона с улица „Тодор Балина“ до пресечката с улица „Ангел Кънчев“; от кръстовището с ул. „Филип Тотю“ до бул. „Никола Габровски“.
Промените са направени във връзка с искания на граждани, живеещи в района, или чиито деца са възпитаници на ОУ „Бачо Киро“, както и заради становище на общински съветници. Мерките са съгласувани със сектор „Пътна полиция“.
Остава в сила и ограничението за паркиране и престой по южното платно на булевард „България“, намиращо се над улица „Полтава“. Забраната ще бъде указана с пътни знаци, поставени както след светофара на кръстовището под магазин „Метро“, така и след крайната лява лента за обратен завой, намираща се върху северното платно, в района преди южния портал на НВУ „Васил Левски“.
По сигнал на граждани ще бъдат поставени допълнителни пътни знаци по улица „Сан Стефано“ – в района на бившето тролейбусно депо. Целта е водачите да шофират с повишено внимание покрай намиращото се на това място кръстовище.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.