29.08.2017 17:00

Стотици деца и младежи преминаха през лятната полицейска академия

Стотици деца и младежи преминаха през лятната полицейска академия, която се проведе през последните три месеца в редица населени места от община Велико Търново. Малчуганите и учениците се запознаха с характера на основните престъпления, с начините за превенция на противоправните деяния, на ограничаването на трафика на хора. Те усвоиха ценни знания за безопасността на движението, разбраха що е то да бъдеш пожарникар и как могат да се предпазят от огнени стихии, бедствия и аварии. Спортните занимания и игрите също бяха предпочитани за оползотворяване на свободното време.
Закриването на поредното издание на лятната полицейска академия бе поставено днес в с. Церова кория. По време на разнообразната програма децата и младежите от младежките центрове в селата Пчелище, Миндя, Къпиново и Церова кория показаха усвоените знания и демонстрираха талантите си. Те зарадваха гостите със скечове, песни, танци, поучителни сценки, гатанки и викторина.
На 31 август предстои заключително събитие в с. Самоводене, където ще се представят както местните деца, така също техните връстници от Хотница и Русаля. Програмата ще започне в 16,00 ч. в сградата на читалището. Поетапно лятната полицейска академия ще бъде закрита и в останалите населени места от общината, където функционират общо 20 центрове за деца и младежи. Така всички младежи ще получат шанс за изява.
Детската лятна полицейска академия е съвместно дело на Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001”, Областната дирекция на МВР, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски” и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Подкрепа оказва Съюзът на пивоварите в България, както и други неправителствени организации.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.