17.03.2012 11:42

Предложение за създаване на спортно училище е внесено във ВОС

Кметът Даниел Панов е внесъл във Великотърновския общински съвет предложение за разкриване на Спортно училище в старата столица.

Според внесената документация приемът за учебната 2012-2013 година ще бъде в три паралелки – след завършен 4-ти, 5-ти и 7-ми клас.В тези паралелки учениците ще се обучават в 10 спортни дисциплини: футбол, хандбал, волейбол,спортна гимнастика, борба свободен стил, джудо, модерен петобой, бадминтон, спортна стрелба, конен спорт. Спортното училище ще ползва сградата на СОУ „Г.С.Раковски”, която е публична общинска собственост.

Според предложението на градоначалника тази сграда отговаря на изискванията за спортно училище, защото е проектирана и построена за такова. Училището разполага с два физкултурни салона, зала за тенис на маса, борба или джудо, плувен басейн, маломерен терен за футбол, спортна площадка за футбол с изкуствена настилка, спортна площадка за баскетбол с изкуствена настилка, ученическо общежитие с капацитет 36 места.

Идеята е подкрепена и от спортните клубове, които са изразили готовност да предоставят опита и професионализма си за подготовка и обучение на учениците в съответните спортове. След съгласие на Общинския съвет кметът на общината ще изготви мотивирано предложение до Министъра на образоването младежта и науката след съгласуване с Министъра на физическото възпитание и спорта за откриване на Спортното училище.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.