29.06.2017 12:00

Община Велико Търново увеличава двойно субсидията за футболен клуб Етър

Община Велико Търново ще увеличи двойно субсидията за футболен клуб Етър, който от новия сезон на българското първенство се завръща в елитната Първа професионална лига. „Виолетовите” спечелиха шампионата във втората професионална дивизия и се окичиха със златни медали, а класирането им гарантира директна промоция в най-горния ешелон.
В началото на годината Община Велико Търново подкрепи финансово Етър със 150 000 лева. С решение от днес Великотърновският общински съвет одобри предложението на кмета на старопрестолния град Даниел Панов за увеличаване на средствата с още 150 000 лева. Така за цялата 2017 г. футболният клуб ще получи общо 300 000 лева.
Промяната се налага заради необходимия по-голям финансов ресурс, свързан с участието на „виолетовите” в Първа професионална лига. Увеличението бе гласувано от общинските съветници с пълно мнозинство.
Община Велико Търново е внесла в Министерството на младежта и спорта проект за основна реконструкция на осветлението на стадион „Ивайло”. Наличието му е задължително изискване на получаването на лиценз за провеждане на футболни срещи на ниво Първа професионална лига. Очаква се отпускането на финансиране, обявяване на процедури за изпълнител и стартиране на необходимите дейности.
Футболният терен на стадион „Ивайло” бе основно обновен по всички изисквания на ФИФА и УЕФА, като разполага със съвременни отводнителна, поливна, отоплителна и дренажна системи. Тревното покритие предлага отлични условия за футболистите. Изцяло реконструирани бяха лекоатлетическата писта, която също е сред най-съвременните в България, както и спортните зали в Южното крило. Инвестираните в спортния комплекс средства са над 5 милиона лева.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.