03.04.2017 14:30

Велико Търново посреща Великден с пъстроцветна украса

Велико Търново посреща априлските празници Лазаровден, Цветница и Великден с пъстроцветна украса. Монтирането й започна още от днес – З00 декоративни яйца в най-различни шарки ще обагрят дърветата в централната част на града. 30 от тях са светещи – те превърнат зелената арка на улица „Независимост” в нощна атракция.
Пъстри великденски кошници с близо 60 яйца гиганти ще бъдат разположени на площад „Цар Асен I” пред крепостта Царевец, в зелената зона на пътен възел „Качица”, както и срещу сградата на Централна поща. 
По традиция жителите и гостите на Велико Търново ще посрещнат нощта на Христовото възкресение в крепостта Царевец. Пасхалното богослужение ще е в Патриаршията музей „Възнесение господне”, откъдето, точно в полунощ на 15 срещу 16 април, ще бъде изнесен благодатният огън. В 01,00 ч. в катедралния храм „Рождество на Света Богородица” ще бъде отслужена Светата литургия.
За жителите и гостите на Велико Търново, избрали да посрещнат Великденската нощ на Царевец, Общината и фирми партньори ще осигурят осветени яйца и парчета козунак.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.