04.04.2017 10:00

Община Велико Търново набира предложения за членове на Съвета на децата

Община  Велико Търново набира предложения за членове на Съвета на децата до 24 май 2017 г. Желаещите да кандидатстват могат да подадат документи  на място или по пощата на адрес: град Велико Търново, пл. „Майка България”, № 2, както и по електронен път на e-mail: mayorvt@vt.bia-bg.com. Документите трябва да отговарят на изискванията на Процедурата по избор на членове на Съвета на децата, публикувана на официалния сайт на Община Велико Търново /www.veliko-tarnovo.bg/.  С процедурата можете да се запознаете на тази страница.
Съветът на децата е консултативен орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето. Целта му е да насърчава детското участие в процесите на изработване на политики за децата и вземане на решения.
Желаещите могат да кандидатстват за участие в подбор в следните направления:
1. Членове на училищни форми за самоуправление, съгласно чл. 171 на Закона за предучилищното и училищното образование, или на детски/младежки съвети, парламенти и др.;
2. Представители на детски и младежки инициативи и програми, финансирани от бизнеса;
3. Представители на неправителствени организации, работещи с деца, както и потребители/доброволци в социални услуги за деца;
4. Индивидуални кандидатури.
В срок до 30 май 2017 г. комисия, назначена от кмета на Община Велико Търново, ще разгледа постъпилите кандидатури и ще извърши подбор на членове на Съвета съгласно посочените в Процедурата критерии и изготви предложение.
В срок до 15 юни 2017 г. одобрените предложения ще бъдат представени пред Областния управител.
Формуляр за кандидатсване
Мотивационно писмо

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.