22.02.2017 12:11

Затворен за движение е пътят между Велико Търново и с. Шемшево

По разпореждане на кмета на община Велико Търново Даниел Панов от днес е затворен за движение пътят между старопрестолния град и с. Шемшево, чието начало е в края на Западната индустриална зона. Причината е авария, засегнала свода на моста над р. Янтра, намиращ се в района на стопански постройки край селото.
За да не възникне опасност от инциденти с движещите се автомобили, автобуси и пешеходци, експлоатацията на съоръжението вече е преустановена. Достъпът до моста е ограничен както за превозни средства, така и за а пешеходци.
До възстановяване на целостта на съоръжението пътуващите към селата Леденик, Шемшево, Буковец и Керека следва да използват маршрутите през главен път I - IV Велико Търново – София. По същото направление вече пътуват автобусите по линии №6 /Велико Търново – Шемшево – Леденик/ и Велико Търново – Буковец – Керека.
Представители на различни институции, инженери и експерти по пътно строителство извършват огледи на засегнатия мост. За проектиране на ремонтните дейности и последващите строително-монтажни работи ще бъде направено искане за финансиране към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.