28.02.2017 13:15

Средно училище „Емилиян Станев” чества 35-годишнината си, кметът Даниел Панов поздрави колектива и учениците

Средно училище „Емилиян Станев” чества своята 35-годишнина с поредица от инициативи и общоградски събития. Кулминация на проявите, белязали и навършването на 110 години от рождението на големия български и великотърновски писател Никола Стоянов Станев, известен с псевдонима си Емилиян Станев, бе празничният концерт, състоял се днес. Кметът Даниел Панов уважи тържеството, събрало в залата на Музикалнодраматичния театър „Константин Кисимов” близо 1000 бивши и настоящи учители, ученици и много великотърновци, чиито житейски пътища са свързани с училището.
Даниел Панов поздрави училищния колектив, бившите ръководители на СУ „Емилиян Станев”, учениците и всички гости на празненството. Той изказа специална благодарност към първия директор и училището и почетен гражданин на Велико Търново – Гинка Стефанова. „Благодаря Ви, че сте изградили училището – мястото, където хората получават едно от най-важните неща в живота – образованието. Благодаря и на директорите след Вас за приемствеността при управлението и развитието на СУ „Емилиян Станев”, обърна се Даниел Панов към Гинка Стефанова.
Кметът поздрави и изказа благодарности и към настоящето училищно ръководство начело с Кина Котларска, както и към учителите, за издигането на престижа на школото на общинско, регионално и национално ниво. „С наградите и отличията учениците на СУ „Емилиян Станев” прославят Велико Търново и ни носят гордост. Образоването и младите хора са наш общ приоритет и имат ключова роля в развитието на града”, каза още Даниел Панов. Той пожела на преподавателите да продължат да бъдат взискателни, иновативни в методите си на работа и да подготвят все толкова усърдно учениците.
„Скъпи ученици, четете историята и помнете делата и постиженията на нашите славни предци, за които България и Велико Търново са били кауза. Наскоро чествахме годишнината от рождението на Стефан Стамболов – велик държавник, роден в нашия град, поставил основата на средното и висшето образование у нас. Именно образованието за Стамболов е сред водещите национални приоритети. Помнете тези велики българи като него, родени в нашия град, и следвайте постиженията им”, обърна се Даниел Панов към младите хора. Подарък от името на Община Велико Търново бе чисто нова туба - музикален инструмент за духовия училищен оркестър.
В центъра на Велико Търново вчера бе открита ученическа изложба, също посветена на 35-годишнината от създаването на СУ „Емилиян Станев”. В експозицията участват творби на възпитаници на школото от всички класове. Младите таланти бяха поздравени от заместник-кмета Ганчо Карабаджаков, който оцени високо уменията им. В по-късните часове на деня учители, ученици, бивши и настоящи възпитаници на училището и великотърновци поднесоха венци и цветя пред паметника на Емилиян Станев.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.