23.02.2017 09:00

Започна миенето на улиците във Велико Търново

Започна първият етап от миенето на улиците във Велико Търново. Снощи две водоноски и служители на общинското предприятие „Зелени системи” работиха в района от кръстовището пред Съдебната палата до пресечката пред Централна поща. Измити бяха двете кръстовища и улица „Васил Левски”.
Във вечерните часове на днешния и утрешния ден миенето ще продължи по улиците „Независимост”, „Стефан Стамболов”, „Велчо Джамджията”, „Иван Вазов”, „Никола Пиколо”, площадните пространства пред крепостта Царевец и паметника „Велчова завера”. В тази част на града вече приключи ръчното събиране на остатъците от инертните материали, използвани при снегопочистването.
Служители на ОП „Зелени системи” ще продължат ръчно да събират остатъците от инертните материали, разпръснати при обработката на основните трафик улици към кварталите и в жилищните комплекси, докато траеха януарските и февруарски снеговалежи.
Вторият етап от миенето на улиците ще стартира в средата на следващата седмица и ще обхване целия град. Дейността ще стартира от основните квартални улици в северната и северозападната част на Велико Търново. Машини ще работят и в останалите жилищни райони. На финал повторно ще бъдат измити централните улици и кръстовища.
Дейността ще бъде извършвана във вечерните часове. Ангажирани ще бъдат общо пет водоноски.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.