14.02.2017 16:00

Продължават неотложните ремонти на уличната мрежа във Велико Търново

От днес във Велико Търново продължават неотложните ремонти на уличната мрежа и нарушените настилки след топенето на снеговете. Дейностите започнаха по рисковите участъци от булевард „България”, които вече са изкърпени. В следобедните часове екипи на отговорната за пътната поддръжка фирма „Пътни строежи ВТ” работят по улица „Козлуджа” и Западния пътен възел.
Възстановяването на нарушените настилки се извършва със студена смес. Участъците бяха набелязани след обстоен оглед на общинска комисия, назначена от кмета на Велико Търново Даниел Панов. Щом метеорологичните условия позволят, всички места допълнително ще бъдат асфалтирани. Очаква се това да се случи след средата на месец март.
Предстоят изкърпване на образувалите се неравности по булевард „Никола Габровски”, в района на Западна промишлена зона и пътя към с. Шемшево, по ул. „Иларион Драгостинов” и отсечката към „Зона В” на квартал „Бузлуджа”, по улиците „Лазурна”, „Иванка Ботева”, „Стоян Коледаров”, „Пейо Яворов”, „Тодор Балина”, „Оборище” и „Рада Войвода”. Обхванати са участъци както в центъра на Велико Търново, така и в кварталите.
Констатираните на места частични нарушения на асфалтовите настилки са причинени от голямото количество сняг и работата на тежките машини при почистването на улиците. Част от дупките са резултат от ВиК-аварии, поради което кметът Даниел Панов изиска от дружеството „ВиК Йовковци” ООД да предприеме спешни действия по възстановяване на целостта на настилките.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.