21.12.2016 14:50

Председателският съвет на Великотърновски общински съвет се срещна с ръководството на Националния военен университет

Председателският съвет на Великотърновски общински съвет проведе работна среща с ръководството на Националния военен университет „Васил Левски”. Дискусията бе втора от поредицата заседания с академичната общност в старопрестолния град. Срещата бе открита от председателя на местния парламент Венцислав Спирдонов, а делегацията от НВУ "Васил Левски" бе водена от началника бригаден генерал Пламен Богданов.
Единодушно бе мнението, че местната власт и военнослужещите работят в много добро сътрудничество както при провеждането на различни обществени прояви и чествания, така и при справянето с извънредни обстоятелства – обилни снеговалежи, наводнения. Обсъдено бе в какви насоки и направления да продължи развитието на партньорството между местната власт, академичната общност и бизнеса, за да бъде още по-ползотворно за бъдещето на Велико Търново.
Разговорът обхвана и решаването на конкретни казуси. Бригаден генерал Пламен Богданов изрази удовлетвореност от поддръжката на Атлантическия парк, а по думите му остава само извършването на текущ ремонт на част от стълбищата. Други от поставените въпроси касаеха необходимостта от разширяване на паркинга край източния вход на НВУ „Васил Левски” и поставяне на указателни табели на няколко локации във Велико Търново, които да насочват посетителите към базата на висшето военно училище.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.