19.12.2016 18:00

Над 100 деца се надпреварваха в състезание по майсторене на сурвакници

Над 100 деца от всички училища във Велико Търново и селищата от общината се надпреварваха в състезание по майсторене на сурвакници. Инициативата е на Общински детски комплекс, а отличените изделия са подредени в изложба, разположена на втория етаж в сградата на Общината. Сурвакница си избра от вицепрезидентът Маргарита Попова, която гостува днес във Велико Търново.
Експозицията бе открита от заместник-кмета на старопрестолния град Ганчо Карабаджаков. Той поздрави децата за усърдната работа и автентичния вид на техните новогодишни сурвакници. Ганчо Карабаджаков пожела на малчуганите да получат многобройни подаръци за Коледа, да бъдат здрави и успешни през новата година.
Връчени бяха над 20 награди. В категория от 1 до 4 клас бяха дадени два първи приза - за Ема Павлова от ОУ „Бачо Киро” и Владислава Кръстева от ОУ „Патриарх Евтимий”. При по-големите ученици /5-7 клас/ най-висока оценка получи сурвакницата на Мариана Павлова от ОУ „Бачо Киро”.
Специални призове за най-автентична изработка и за най-оригинално решение бяха връчени на Рая Игнатова от СУ „Вела Благоева” и Симеон Лазаров от СУ „Г. С. Раковски”. В надпреварата бяха присъдени награди за вторите и третите места, за екипна работа и други поощрителни отличия.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.