12.12.2016 16:00

Даниел Панов се срещна с британския посланик, англичани от региона се включиха в дарителската кампания за Хитрино

Кметът на Велико Търново Даниел Панов проведе работна среща с британския посланик в България Н. Пр. Ема Хопкинс и англичани, които живеят в региона. Една от обсъдените теми бе свързана с нуждата от помощ, която жители на с. Хитрино, чиито домове претърпяха сериозни щети вследствие на инцидента с влакова композиция. От британската общност се включиха в обявената днес във Велико Търново благотворителна кампания, като дариха средства. Със съдействието на посланик Ема Хопкинс до края на седмицата към каузата ще бъдат привлечени и общностите от англичани, живеещи на други места в България.
Даниел Панов благодари на британската общност във Великотърновски регион за активното участие в обществения и културен живот на старопрестолния град и общината. Н. Пр. Ема Хопкинс заяви, че Велико Търново и възможностите за инвестиции ще бъдат представени пред предприемачи от Обединеното кралство, на които предстои посещение в България.
По време на срещата си с Даниел Панов Ема Хопкинс подчерта, че Старата столица е любимият й град. Кметът запозна дипломатическата представителка с големите инфраструктурни проекти с национално значение – съедиенияването на магистрала „Хемус” и строителството на аутобана Русе – Велико Търново, част от трансграничния коридор „Хелзинки – Истанбул”. Н. пр. посланик Хопкинс оцени високо реализираните проекти и инвестиции в сферата на културния туризъм и непрекъснатото обогатяване на туристическия продукт в старопрестолния град.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.