25.11.2016 12:45

Заместник-кметът проф. Георги Камарашев уважи празника на Националния военен университет „Васил Левски”

Заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев уважи празника на Националния военен университет „Васил Левски”, където бяха отбелязани 138 години от създаването на първото военно училище в България. Той поздрави ректора на НВУ "Васил Левски" бриг. ген. Пламен Богданов, преподавателите, военнослужещите, студентите и курсантите от името на кмета на старопрестолния град Даниел Панов.
В приветствието си проф. Георги Камарашев подчерта, че Националният военен университет заема особено важно място в обществения живот на Велико Търново и е един от стълбовете на образователната система.
В знак на признателност цветя бяха поднесени пред паметника на Апостола на свободата Васил Левски и пред мемориалния знак на възпитаниците на НВУ "Васил Левски".
Сред гостите на празника на Националния военен университет бяха още председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов, народни представители, общински съветници, представители на различни държавни и образователни институции, педагози, курсанти, студенти и граждани.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.