30.09.2016 16:45

Любители фотографи от клубовете на пенсионера и инвалида подредиха изложба

Любители фотографи от клубовете на пенсионера и инвалида в община Велико Търново съставиха самостоятелна изложба. Експозицията е подредена в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” в старопрестолния град и е съставена от 80 фотоса. Темите, върху която 26 творци зад обективите са работили, е „Моят домашен любимец” и „Цветята на моя дом”.
Изложбата е съвместна инициатива на клубовете на пенсионера и инвалида и общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване” и се прави за девета поредна година. Поводът е Международният ден на възрастните хора, който се чества на 1 октомври. Авторите на най-добрите кадри бяха отличени с грамоти.
Гост на откриването на експозицията бе заместник-кметът на община Велико Търново Снежана Данева-Иванова. „Радостна съм, че това събитие се превърна в традиция. Великотърновци могат да се запознаят с красотата на тези 80 фотографии, които са истински произведения на изкуството”, каза Снежана Данева-Иванова, като поздрави всички, за които Международният ден на възрастните хора е празник.
В изложбата са подредени творби на любители фотографи от девет клуба на пенсионера и инвалида, функциониращи във Велико Търново, Килифарево, Дебелец, Ново село, Самоводене, Ресен, Шереметя, Арбанаси и Балван.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.