26.09.2016 17:00

Успешно приключиха консултациите за образуване на секционни избирателни комисии на територията на община Велико Търново

Успешно приключиха консултациите за образуване на секционни избирателни комисии на територията на община Велико Търново, във връзка с произвеждането на 6 ноември на изборите за президент и вицепрезидент на Република България, както и на национален референдум. Консултациите бяха насрочени със заповед на кмета Даниел Панов и бяха ръководени от главния секретар на Община Велико Търново Мина Илиева. Разговорите между парламентарно представените политически партии и коалиции преминаха при конструктивен диалог, постигнат бе консенсус по всички въпроси.
Със заповед на кмета Даниел Панов, на територията на общината са образувани девет нови секционни избирателни комисии. Те са в детските градини „Ивайло” и „Слънчев дом”, в основните училища „Бачо Киро” и „Петко Р. Славейков”, в Средно училище „Вела Благоева” и в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”. Ако бъде сформирана подвижна избирателна секция, общият брой на комисиите в община Велико Търново ще бъде 149.
75 922 е броят на избирателите по списъците за обявяване, които имат право на глас на изборите за президент и вицепрезидент на Република България, които ще се състоят на 6 ноември. 75 920 пък са правоимащите да упражнят своя вот в насрочения за същата дата национален референдум.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.