29.08.2016 12:00

Състезание с велосипеди зарадва децата в село Пчелище

Състезание с велосипеди зарадва малчуганите във великотърновското село Пчелище. В надпреварата се включиха десетки участници от местния център за работа с деца и младежи. Най-малкият колоездач бе на две години, а най-големият – на 16 години.
Игрите имаха състезателен характер и бяха свързани с бързина, точност и координация. Децата управляваха велосипедите си на зиг-заг, като заобикаляха конуси, стреляха с топка, събаряха кегли, балансираха с вода и се надпреварваха за време в скоростна отсечка. Победителите в различните игри бяха наградени с медали, а за активността си всички участници получиха грамоти, подаръци и вкусни лакомства.
Заниманията бяха част от кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат”, която е инициирана от Съюза на пивоварите в България. Акцията се реализира съвместно с Община Велико Търново, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра-2001“ и Областната дирекция на МВР в старопрестолния град. Спортните дни се превърнаха в традиция за центровете за работа с деца и младежи на територията на общината. Те се провеждат ежеседмично във всички 19 населени места, в които са разкрити подобни структури.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.