27.06.2016 11:00

Спортна зала по кикбокс и муай тай отвори врати във Велико Търново

Инвестицията е на Община Велико Търново и Спортен клуб „Ча – На”

Спортна зала по кикбокс и муай тай отвори врати във Велико Търново. Помещението е разположено в западното крило на Спортен комплекс „Ивайло”, а инвестицията е дело на Общината и спортен клуб „Ча – На”. Ремонтираната зала разполага с ринг и чували, оформен е и силов кът.
Спортен клуб „Ча – На” съществува от 2004 г., а президент е Досьо Досев, който е завършил специалност бокс и муай тай в Националната спортна академия. Досев се занимава с източното бойно изкуство от 2000 г., като е републикански шампион на България и е участвал е в две световни първенства. Под негово ръководство тренират около 30 състезатели.
Муай тай /в превод от тайландски – победа/ е известно още като Изкуство или Наука на осемте крайника. Характерно е използването на удари с ръце, крака, лакти и колена – чрез тях и през осем точки се осъществява контакт с противника. Най-големите международни успехи на великотърновския клуб „Ча- На" са двете титли на Цветомира Пандова и бронзът на Богомил Парушев от световно първенство.
Спортните зали в западния сектор на стадион „Ивайло” вече се ползват по предназначение, след като години стояха под ключ. В помещенията се провеждат тренировки по киокушин карате и стрелба с лък. До броени дни се очаква в сектора да започнат да водят подготовката си танцьорите от СК „ЗОКИ”, а наскоро отвори врати и зала по културизъм и фитнес.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.