01.06.2016 14:00

Община Велико Търново удостоена с национална награда за повишаване благосъстоянието на децата

Община Велико Търново получи за пореден път признание и бе удостоена с награда „Златна ябълка“ на Национална мрежа на децата.
По време на своят форум, отбелязващ 10-та годишнина от създаването на мрежата, включваща в себе си над 140 младежки неправителствени организации, община Велико Търново бе удостоена с наградата в категория „Общини с принос за подобряване благосъстоянието на децата“.
Директорката на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова определи наградата като достойно признание за обединените усилия на институции и хора, които работят за развитието и просперитета на децата. „Образованието, социалните услуги и дейности, здравеопазването в Община Велико Търново са обърнати с лице към необходимостите на децата и подрастващите, за да гарантират тяхното по-добро настояще и бъдеще“, каза Росица Димитрова. Тя благодари на всички, които имат принос, както за спечелване на наградата, така и за подобряване нивото и качеството на политиките към децата и младите хора в Община Велико Търново.
Победителите в отделните категории на наградите са определени чрез експертна оценка на специализирано жури и чрез гласуване в интернет.
Наградата представлява стилизирано изображение на ябълка, изработена е от дърво от възпитаничка на Националната гимназия по приложни изкуства в гр. София.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.