03.06.2016 15:00

Заместник-кметът професор Камарашев откри фестивал „Отворено сърце“

Заместник-кметът на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев откри тринадесетото издание на детски ромски фестивал „Отворено сърце“.
В пространството около фонтаните в парк „Марно поле“ дипломати, представители на социални и образователни институции, уважиха с присъствието си откриването на организираният от Център за междуетнически диалог и толерантност “Амалипе“.
Заместник-кмета на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев се обърна към официалните лица и децата с приветствени думи. „Този фестивал има изключително важна роля в изграждането на диалог, на общуване, на създаване и укрепване на контакти и приятелства между децата и младите хора. Това е изключително важно за просперитета на общността и на обществото ни. Образованието, диалогичността и толерантността са част от предпоставките за това децата и младите хора от всички етноси да имат по-добър, по-успешен, по-удовлетворяващ живот“, каза в обръщението си заместник-кмета.
Стотици деца, десетки формации от училища, читалища и неправителствени организации в продължение на три дни ще представят във Велико Търново не само онова, което са научили в свободно избираемата си подготовка „Фолклор на етносите“, но и традиционна музика, занаяти, обичаи и обреди, които са научили в своите общности.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.