02.06.2016 15:00

Велико Търново почете паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата, обединението и независимостта на България

Велико Търново почете паметта на големия революционер Христо Ботев и загиналите за свободата, обединението и независимостта на България. Точно в 12,00 ч. сирените огласиха целия град в продължение на една минута, а великотърновци се преклониха пред делото на Ботев и бележитите българи, жертвали животите си в името на Отечеството. Последва военен ритуал пред паметника Майка България.
Кметът на Велико Търново Даниел Панов пръв поднесе венци и цветя в знак на признателност към саможертвата на Христо Ботев и българските герои. Същото сториха председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, областният управител проф. Пенчо Пенчев, представители на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” и НВУ „Васил Левски”, на различни институции и организации, общински съветници и много граждани.
По време на церемонията ученици от Природо-математическата гимназия „Васил Друмев” рецитираха свои литературни есета за живота и делото на Христо Ботев. Те припомниха колко значима е ролята на гениалния поет и революционер за Освобождението, Съединението и Независимостта на България. Военният ритуал бе излъчван пряко по интернет.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.