30.05.2016 10:00

Концерт-спектакъл „Усмихнатите деца на Община Велико Търново“ по повод празника на детето - 1 юни

дата: 31.05.2016 г. (вторник); място: Летен театър, гр. Велико Търново; начален час: 18:00 часа

Община Велико Търново съвместно с Центровете за работа с деца и младежи и социалните услуги за деца и младежи на територията на общината организират концерт-спектакъл по повод Празника на детето - 1 юни, под надслов „Усмихнатите деца на Община Велико Търново“. Концертът-спектакъл ще се състои на 31.05.2016 г. (вторник) от 18:00 часа в Летен театър, гр. Велико Търново.
В програмата ще вземат участие деца на възраст от 6 до 18 години от Центровете за работа с деца и младежи (ЦРДМ), както и от Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи (ЦНСТДМ) без увреждания І и ІІ, ул. „Цветарска“ №14, ЦНСТДМ без увреждания І и ІІ - SOS младежки дом, ЦНСТДМ без увреждания, ул. „Н. Габровски“ № 49, ЦНСТДМ без увреждания ІІ, ул. „Ил. Драгостинов“ № 3А, вх. Б, ЦНСТДМ без увреждания ІІІ, ул. „Колоня товар“ № 14, Дом за деца, лишени от родителка грижа „Пеню и Мария Велкови“ и Кризисен център за деца, жертва на трафик и/или пострадали от насилие, с. Балван.
На децата ще бъде предоставена възможност да се докоснат до истинска сцена с професионално озвучаване, където да изявят своите таланти и същевременно да изживеят едно неповторимо вълнение. Участниците ще представят песни, стихотворения и забавни сценки по различни сценарии, ще покажат също български народни танци под формата на хора по специална разработка.
По време на концерта-спектакъл гостите на празника ще имат възможност да се включат в организираната от децата от ЦНСТДМ без увреждания, ул. „Н. Габровки“ № 49 Арт-работилница, която ще се намира на обособено за целта място, където ще покажат своите умения в изработката на фигурки по техниката „канзаши“, направа на интересни прически и временни татуировки.
Децата от ЦРДМ, с. Ресен са подготвили специална изложба на детски рисунки на тема „Детство мое, реално и вълшебно“, която всички гости могат да разгледат.
Входът за концерта-спектакъл „Усмихнатите деца на Община Велико Търново“ е свободен и всеки, който желае да се наслади на талантите на децата и на подготвената от тях програма, може да се присъедини. Нека всички станем част от празника на децата и споделим усмивките им.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.