10.09.2012 16:45

Маркировката около детските и учебните заведения в града ще бъде освежена

Ще бъде завършен и ремонтът на "Улицата на глада"

Пред завършване е преасфалтирането на така наречената „Улица на глада”, съобщиха от общинска админстрация. На 12 септември /сряда/ фирмата ще извърши полагането на асфалтовата настилка на другото пътно платно.

Предстои да се направи тротоарът към парк „Марно поле” и да се промени начинът на паркиране в този участък – от напречно в успоредно. Извадени са старите каменни бордюри и са положени нови вибропресовни улични бордюри. Обсъжда се идея за осигуряване на нови парко места в тази част на улицата. Реализирането на проекта за ремонта на улица „Марно поле” е част от цялостния проект за възстановяване на улицата, като алтернативен маршрут за движение на МПС. Предстои в рамките на около седмица да се преасфалтират и улиците „Цар Самуил” и „Цар Александър” до градска поликлиника.

От Общината информират, че започва цялостно преасфалтиране на улиците „Велчо Джамджията” и „Иван Вазов”. Във връзка с предстоящото полагане на асфалтово покритие по уличната мрежа в тези участъци  от 12 до 14 септември двете улици ще бъдат затворени за движение на МПС.

На площад „Велчова завера” се обособява временна последна спирка на автобусите  с № 20, 40, 50 и 110. Квартал „Асенов” временно за трите дни на ремонтните дейности ще бъде обслужван само от автобусна линия №5.

Средствата за финансиране на тези ремонтни дейности са осигурени от кмета на Община Велико Търново Даниел Панов в партньорство с Национална агенция „Пътна инфраструктура”.

Във връзка с подготовката за откриването на новата учебна година и гарантиране безопасността на децата и учениците продължава и  възстановяването на хоризонталната пътна маркировка в районите на детски ясли, детски градини и училища, съобщават още от администрацията. Ще бъдат положени над 100 квадратни метра маркировка на частично повредени или изтрити елементи от пешеходни пътеки пред всички детски и учебни заведения. До края на месец септември ще бъдат подновени или подменени повредени или липсващи пътни знаци пред детски ясли, градини и училища. Пред Спортно училище Велико Търново и пред детската ясла и градини са възстановени и ще бъдат поставени предпазни парапети пред сградите.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.