07.04.2016 08:30

Велико Търново участва в онлайн-класация за най-добри социални политики

Община Велико Търново участва в онлайн-класация за най-добри социални политики. Приложението за виртуално гласуване е в сайта на Националния алианс за социална отговорност (НАСО). Всеки може да подкрепи старопрестолния град на ТОЗИ адрес. Общината победител ще бъде удостоена със специална обществена награда, посочват инициаторите от НАСО.
През 2015 г. Община Велико Търново бе отличена от НАСО с Голяма награда за принос в социалното развитие на България. Призът отразява усилията на местната власт в старата българска столица да предостави цялостен комплекс от качествени социални услуги, да създава условия за развитие на социална икономика и социално предприемачество, както и за трудова заетост на хора в неравностойно положение.
Другата седмица Велико Търново ще бъде домакин на XI Национален форум за доставчиците на социални услуги. Той ще се проведе на 13 и 14 април, като темата е „Предизвикателства пред местните власти през новия програмен период”. Организатори на двудневната конференция са Министерството на труда и социалната политика, Националното сдружение на общините в Република България, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания, Националният алианс за социална отговорност, Община Велико Търново и Община Русе.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.