04.04.2016 11:00

Пролетен пленер в Стария Търновград събира творци, ученици и деца

Пленер в Стария Търновград събира творци самодейци, ученици и деца през пролетната ваканция. Те ще рисуват, ще изучават тайните на фотографията, ще скицират и дори ще месят хляб през цялата седмица. Домакин на поредицата от събития е културен център „Хлебна къща”, който се намира на Самоводската чаршия във Велико Търново. Творбите ще бъдат подредени в изложба, която ще бъде открита на 9 април.
Пленерът ще бъде открит днес от 13,00 ч., а самодейците ще работят и ще се забавляват всеки ден от седмицата, между 13,00 ч. и 16,00 ч. Форумът на изкуството е насочен и към учениците, които са в пролетна ваканция. Всеки, който желае, може да даде воля на въображението и таланта си.
Културният център „Хлебна къща” отвори врати на Самоводската чаршия преди две години и е представителен офис на Международния съвет на самодейните средища. Там се провеждат различни събития и социални срещи, като се организират изложби, пленери, концерти и редица инициативи. Те са част от културния календар на Община Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.