01.03.2016 15:00

Монтираха един от най-модерните подвижни „тунели“ на стадион „Ивайло“

От днес започна монтажът на новия сгъваем „тунел“, под който футболистите и съдиите ще излизат на терена на стадион „Ивайло”. Съоръжението е изработено в Италия и е сред най-модерните у нас. Дължината на тунела е 18, 54 метра, височината около 300 сантиметра. Тунелът е тип-хармоника, изграден е от 20 сгъваеми модула. Покрит е с виолетов винил, като общата му площ е 74 квадратни метра. Доставен е по проекта за модернизация на лекоатлетическата писта, по който бе направена новата писта, изграден борд около трибуните и монтирани отводнители.
Тунелът ще бъде готов за домакинската среща на „Етър ВТ” в неделя от 14,30 часа, когато „виолетовите” приемат на стадион „Ивайло” тимът на „Кариана” /село Ерден/.
С монтирането му и довършването на новата ограда, стадионът в Старата столица отговаря почти напълно на изискванията за провеждане на футболни срещи от първенството на „А” футболна група.  „Следващите задачи са изграждане на зала за пресконференции, която е задължителна част от изискванията при процеса на лицензиране, и възстановяване на осветлението. От изключително значение за цялостното развитие на футбола във Велико Търново е направата на нов изкуствен терен”, коментира директорът на ОП „Спортни имоти и прояви” Петко Павлов.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.