07.03.2016 16:00

Община Велико Търново осигури нов тепих за състезателите по борба

Новата придобивка бе представена при откриването на международен турнир

Община Велико Търново осигури нов тепих за състезателите по спортна борба. Той отговаря на всички международни изисквания и е българско производство. Тепихът е закупен със средства от бюджета на Общината и бе представен по време на международния турнир по борба „Илия Павлов”, който се провежда в Двореца на културата и спорта „Васил Левски” в старопрестолния град. Спортната придобивка предоставя много по-добри възможности както за провеждане на качествен тренировъчен процес, така и за организиране на престижни състезания.
Велико Търново е домакин на надпреварата за трети път. Участват над 100 състезатели от повече от 30 български клуба. Значимо е присъствието и на спортисти по борба от Украйна и Турция.
По време на откриването управителят на общинското предприятие „Спортни имоти” Петко Павлов поздрави участниците и техните треньори от името на кмета на Велико Търново Даниел Панов. Бе припомнено, че през последната година и половина Община Велико Търново положи много грижи за основния ремонт на залата по спортна борба, която се намира в южния сектор на стадион „Ивайло”. Изцяло бе подменена дограмата, поставена бе топлоизолация, монтирани бяха отоплителни уреди на газ и енергоспестяващо осветление. Освежени и пребоядисани бяха също окаченият таван и стените.
Подобна по своите мащаби ремонтна дейност на спортните бази и спортната инфраструктура, която тече от 2012 г. насам, не се бе случвала след 1989 г. Велико Търново вече разполага с нови лекоатлетически писти – открита и покрита, теренът на стадион „Ивайло” е сред най-добрите в страната. Основно ремонтирани са залите по художествена и спортна гимнастика, както и тази по баскетбол. Изградена бе и нова мултифункционална спортна зала.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.