11.03.2016 13:00

Започва акция за кастриране и обезпаразитяване на бездомни кучета и котки във Велико Търново

От понеделник (14 март) във Велико Търново започва нова акция за кастриране и обезпаразитяване на бездомни кучета и котки. Кампанията ще продължи до 1 април, с цел контрол върху популацията на безпризорните животни в старопрестолния град и населените места от общината. Екип от квалифицирани ветеринарни лекари и обслужващ персонал ще се грижи за кучетата и котките, като четириногите ще бъдат и маркирани. Акцията е инициирана от Община Търново и Фондация „Четири лапи” и ще се проведе по предварително изготвен график.
Организаторите припомнят, че собствениците на дворни кучета и котки могат да ги заведат за преглед и безплатна кастрация в подвижната ветеринарномедицинска амбулатория на Фондация „Четири лапи”. Тя ще бъде позиционирана в базата на ЕТ „Пролет – Й. Йорданов”, която се намира във Велико Търново, на ул. „Индустриална”, кв. „Зеленка”. Ако кучетата и котките се намират в различно от старопрестолния град населено място, но в рамките на общината, стопаните им следва да уведомят съответния кмет или кметски наместник за осигуряването на транспорт от страна на фондацията.
Община Велико Търново и фондация „Четири лапи” работят успешно още от 2008 г. Старопрестолният град бе първият, в който неправителствената организация започна да работи след приемането на Закона за защита на животните.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.