08.03.2016 18:00

Изложба разказва как се променя към по-добро животът на деца в риск

Фотоизложба разказва как се променя животът на деца в риск към по-добро. Експозицията „Аз искам = Аз мога” бе открита днес във Велико Търново и ще остане подредена в изложбени зали „Рафаел Михайлов” до 11 март включително. Паната със снимки илюстрират резултатите от изпълнението на проекта „Никога не е късно”, чиято цел е социализация на деца, пострадали от насилие или трафик на хора. Откриването премина при силен интерес, а гостите останаха впечатлени от миговете, уловени от обективите.
Фотографиите показват как момичета от Кризисния център във великотърновското село Балван са се върнали към нормалното детско ежедневие със спорт, игри, танци, забавления, опознаване на красотата на България, културно-историческото и природното й богатство. Изложбата представя как с общи усилия е извървян пътят от желанието да бъде подобрен и променен животът на децата в риск към реалните действия. Илюстрациите акцентират също върху човешката топлина и семейния уют.
Проектът се реализира по Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България, а финансирането е осигурено по механизмите на Европейското икономическо пространство. Организатори на изложбата на Сдружение „Фортуна” и Община Велико Търново”. Фотографиите са дело на деца, които участват в проекта, на членове на неправителствената организация и на ръководния екип на Кризисен център – с. Балван. Експозицията бе символичен подарък от децата към майката, без значение биологична или по призвание.
Инициаторите на изложбата ще проведат и форум по темата за социализация на децата в риск. Кръглата маса ще се проведе на 9 март в изложбени зали „Рафаел Михайлов”, като началото е в 15:00 ч.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.