19.01.2016 17:30

Обстановката в Община Велико Търново се нормализира, взимат се мерки по сигнали, подадени от жителите

Обстановката в Община Велико Търново след снеговалежа, продължил две денонощия, постепенно се нормализира. При над 40-сантиметрова снежна покривка продължава разширяването на почистената площ от основните улици в центъра на старопрестолния град и кварталите. Сигналите, които великотърновци подават до оперативния щаб в Общината, се предават на снегопочистващите фирми, като се взимат съответните мерки.
Нормална проходимост е осигурена по улиците към северния квартал "Картала". Машините са насочени към по-малките отсечки в жилищните комплекси, като четири от тях работиха в квартал "Чолаковци". Община Велико Търново призовава жителите да съдействат, като паркират автомобилите си по начин, по който не пречат на дейността. По настояване на кмета Даниел Панов са осигурени допълнителни количества инертни материали с цел разтопяване на ледените късове по пътните платна.
След сигнали на жители на Велико Търново допълнително е разчистен подходът към детска ясла „Мечо Пух”, обществени стълбища в кв. "Света гора", както и улиците „Йоновка”, „Филип Тотю”, „Мария Габровска” и др. Разширява се и почистената от сняг площ по обществените стълбища, тротоарите, автобусните спирки. Предстои вторична обработка на второстепенните и малки улици и в останалите квартали на Велико Търново.
От понеделник вечерта започна изгребване на камарите със събран от улиците и тротоарите сняг. Първо бе обработен участъкът около Съдебната палата и Кооперативния пазар. Разчистването ще продължи и през следващите вечери в посока главната улица „Васил Левски” и кръстовището около Централната поща.
Продължава работата на оперативния щаб в Община Велико Търново, който координира дейността по снегопочистване. Задължение на собствениците, наемателите и ползвателите на жилищни имоти, офиси, търговски обекти и пр. е да премахнат образувалите се висулки и ледени блокове.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.