18.01.2016 15:37

Във Велико Търново разширяват площта на почистените улици, започва извозване на събрания на камари сняг

След 40-часов снеговалеж проходимостта в общината е осигурена

Велико Търново и пътищата в общината остават напълно проходими след 40-часовия непрекъснат снеговалеж. Основните улици и кръстовища в старопрестолния град са почистени, като в най-добро състояние са тези, по които няма безразборно паркирани автомобили. Работят 29 машини, от които 9 са привлечени допълнително от Националния военен университет и различни фирми.
Градските пътни отсечки се обработват със сол, пясък и айсмелт за отстраняване на ледените блокове. Непосредствената цел при усложнената зимна обстановка бе да се осигури проходимост на основните улици в града с цел нормален достъп до здравни заведения, училища, детски градини, включително до Старата болница. Градският транспорт също се движи без проблеми.
Предстои снегопочистващата техника да разшири почистената улична площ и в кварталите. Над 40 служители на ОП „Зелени системи” изгребват снега от тротоарите, парковете, основните обществени стълбища и автобусните спирки. Във вечерните часове започва извозване на събрания на камари сняг. Първо ще бъде обработена отсечката от Съдебната палата до Централна поща.
Кметът Даниел Панов отправя апел към жителите да събират снега пред имотите си на камари и да паркират автомобилите си по начин, по който не пречат на машините. Собствениците и наемателите на жилищни имоти, офиси, магазини и пр. трябва да отстранят и ледените висулки от покривите и фасадите. До обяд в Общината са обработени над 30 сигнала от граждани, които са предадени на фирмите по снегопочистването. Обажданията се приемат на телефони 0887209451 и 062/619102.
Към настоящия момент шест населени места все още имат проблеми с електрозахранването. В Присово, Пчелище, Церова кория, Плаково и Къпиново авариите се очаква да бъдат отстранени в ранния следобед., а в Габровци – до края на работния ден.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.